AIGNER



God smag ved Gendarmenmarkt

Restaurant Aigner i Französische str. 25 lige ved Gendarmenmarkt serverer klassikere indenfor det tysk-østrigske køkken i et stort 'Berliner'-lokale med perfekt belysning og indretning. Betjeningen er meget professionel og imødekommende og vi lagde ud med et glas sekt mens spisekortet blev studeret.
Kortet er overskueligt med vægt på et udvalg af traditionelle tysk-østrigske retter. Jeg valgte den klassiske wienerschnitzel af kalv og mine to ledsagere valgte begge stegt andebryst, som kom med spidskål i en flødelegering, glasserede æblestykker og en lille 'puffer' af sammenpresset revet kartoffel med krydderier. En god kombination som begge mine ledsagere var enige om, var en god oplevelse.
Wienerschnitzlen kom traditionelt med en meget lækker kartoffel-agurke salat og lidt tyttebær. Kødet var bogstaveligt mørt som smør og er den mest møre schnitzel, jeg endnu har fået.
Til dessert måtte vi prøve "Kalter Hund" - en (som tjeneren forklarede) populær dessert i DDR. Smagen og konsistensen som kikskage med kraftig chokoladesmag og små stykker "Leibniz butterkeks" på toppen og dertil en skøn hjemmelavet karamelis. Perfekt til kaffen.

Indtryk: Solide klassiske (med et moderne tvist) tysk-østrigske retter. Lækkert hele vejen igennem med fornemmelse af gode råvarer.

Pris pr. person (1 glas sekt, hovedret, 1 glas vin, dessert og kaffe) blev for os 50,- €.

www.aigner-gendarmenmarkt.de

Kommentarer

Populære opslag